Sterker tegen fraude

Nieuwe beveiliging van uw internet transacties en SMS diensten

We gaan ook een verbeterde beveiliging van uw online transacties invoeren conform de Europese PSD 2 Richtlijn. Op deze manier kunnen we het risico op fraud verder verminderen.

Nieuwe SMS diensten

Om onze dienstverlening verder te verbeteren, werken we daarnaast hard aan nieuwe manieren om onze klanten te beschermen tegen fraude. Zo ontvangt de kaarthouder voortaan een sms wanneer we fraude met zijn of haar kaart vaststellen.

Sterke klantauthenticatie

Nieuwe vereisten voor het verifiëren van online betalingen worden in Europa geïntroduceerd als onderdeel van de tweede Payment Services Directive (PSD2). Hieronder vindt u meer informatie over Sterke klantauthenticatie.


Meer informatie over Sterke klantauthenticatie vindt u hieronder

3D Secure 2

De 3D Secure-standaard, vaak bekend onder de merknamen 'Verified by Visa' en 'Mastercard SecureCode', heeft als doel fraude te verminderen en extra veiligheid te bieden bij online betalingen. Er wordt van ons verwacht dat we geleidelijk een nieuwe versie van 3D Secure gaan ondersteunen: "Visa Secure" of "Mastercard Identity Check".


We zullen een nieuwe versie van het veilige 3D-protocol gebruiken om de gebruikerservaring tijdens de online aankoop te verbeteren.

Wat is sterke klantauthenticatie

Sterke klantauthenticatie (SCA) is een nieuwe Europese wettelijke vereiste om fraude te verminderen en online betalingen veiliger te maken. Als u betalingen wilt accepteren zodra SCA van kracht wordt, moet u extra verificatie uitvoeren in uw betaalproces. SCA vereist authenticatie om ten minste twee van de volgende drie elementen te gebruiken die u aan de linkerkant ziet.


Afbeeldingsbron: https://stripe.com/en-de/guides/strong-customer-authentication